2012. január 1., vasárnap

Karácsony után

Az ünnepek már mögöttünk vannak a naptár szerint. Nálam azonban áll az idő még picit, nem nagyon akarom elengedni ezeket a napokat. Itt a blogon nagy volt a hallgatás, elég hosszú idő maradt ki, de mindez amiatt, hogy valami másra koncentráltam most.
Készültem az ünnepekre. Igen, fizikailag is, mert nem árt, ha (nagyjából) tiszta a ház, elkészül az asztaldísz, felöltöztetve az asztal, a kapu. Valójában ennél több időt töltöttem egyebekkel: terveztem magamban a napokat, a pihenés és munka arányát, a kikapcsolódás perceit, óráit. Színház, olvasás, filmnézés, nagy-nagy séta, aztán újra olvasás, olvasás...Ez is kell nekem az ünnephez. 
Miután áttáncoltunk az új évbe, elküldtük az üdvözleteket, felhívtuk, akiknek szóban akartuk átadni jókívánságainkat, egy újabb üveg pezsgő pukkant, de most már csak itthon, kettesben kortyolgattuk: a MI új évünkre.
Mi vár majd ránk az idén? Hagyjuk a külvilágot, még akkor is, ha nehezen hagyható. De nálunk a családban ez az év ünnepektől lesz tarka, remélem jó hangos és vidám is. Csupa jubileumi szülinap! Újabb tervezni való ünnepnapok!
Egyetlen újévi fogadalmam pedig csupán ez: még jobban vigyázok a családra, figyelek a barátokra, ismerősökre. Így minden külső akadály elhárítható, túlélhető. Remélem.
Legyen boldog, szép minden napunk!


2 megjegyzés: