2011. augusztus 8., hétfő

Esti kerti parti avagy egy fotó átváltozásai

Egyik este - a kellemes nyári időt kihasználva - a frissen kisült pogácsák kóstolására a kerti zugunkat találtuk épp alkalmas helynek. A romantikus hangulathoz nagyban hozzájárult az esti égbolt pompája, a tücskök ciripelése, békák kuruttyolgatása, és cicánk diszkrét nyávogása.




A tálcán a finom körömvirágos túrós pogi borocskával és a pici petróleum lámpával.

A pogi nagyon finom lett, másnap kiderült, hogy kapós is, alig lett elég a társaságnak. (Erről bővebben majd egy másik bejegyzésben.)
A kép aztán önálló életet kezdett élni állandó fotósom, a férjem számítógépén. Mindenféle trükkök után a következő alteregói születtek:


Ez a neon-változat. Annyira nem szép, viszont izgalmas, érdekes az átlényegülés.



Ez pedig a festett üveget utánzó verzió. Ez érdekes, kicsit festményszerű.


A legizgalmasabb hatást a cseppfolyósítás eredményezte. Ezen már tényleg érdemes elgondolkodni, hogyan lehet művészi szintre emelni a fotók "preparálását".

Ez a kép csak annyiban tér el az alapképtől, hogy a háttérben lévő sövény kapott egy kis plusz fényt egy segédvakuról.

No, hát ilyen eredménye lett egy ártatlan pogácsakóstolásnak. Nem feltétlenül tetszik mindegyik módosítás, de a kísérletezés önmagában izgalmas mindig.

7 megjegyzés:

  1. Marcsi! Állati jók a fotók,gratula a Jancsinak!Nagyon bírom a cseppfolyósítást!Azért a pohár bor állandósága nem semmi,a bor örökkévalóságát hirdeti!Minden amorf körülötte, de a pohár bor, mint a virágból a bibe kandikál a világra...

    VálaszTörlés
  2. Körömvirágos pogi?! Kérhetném a receptet? Egyébként nekem a neonos kép is tetszik. :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi, Zsuzska, átadom a drága uramnak a gratulációt. Igen,a pohár a stabil pont...attól lett elhúzva minden pont.

    VálaszTörlés
  4. A pogi receptjét hamarosan közzé teszem. Kell szedni két maréknyi körömvirágot, azaz a fejét, mert a pogiba csak a szirmai kellenek. Majd süsd meg, ha van kedved! Tudsz szerezni körömvirágot?

    VálaszTörlés
  5. Az utolsó kép szíven talált... nem könnyű fényképen visszaadni azokat az érzéseket, amiket akkor és ott érez az ember, néha kell ehhez a technika segítsége, de itt remekül sikerült. A pogácsa receptre nekem is fáj már a fogam... :)

    VálaszTörlés
  6. Küldöm, azaz bejegyzem már holnap - képekkel. Azaz fázisfotókkal, ahogy kedves Zsuzska unokahúgom követelte a lekvárfőzéssel kapcsolatban. :-)

    VálaszTörlés
  7. Zsuzska! Jancsi is elolvasta a megjegyzésedet a bor állandóságáról és a többi dolog amorfságáról, és elájula....ő csak egyszerűen húzta a vonalakat - üzeni... - és soha eszébe nem jutott ez a művészi eszmefuttatás! Köszöni!!!

    VálaszTörlés