2014. január 3., péntek

A hideg szóda és egy könyv élvezete



Újraolvasom, aztán újra. Majd azon kapom magam, hogy tolok félre mást, és lapozom megint. A szavak, mondatok gömbölyödnek, gomolyognak, muszáj megint belemélyedni, belesüppedni a könyvbe, mint valami láthatatlan, puha plédbe. Olyan sodródós, tényleg letehetetlen, ahogy S.E. is írja ajánlójában.
Mi lehet ilyen érdekes, magával ragadó más házában, kertjében, életében? Aki még nem kapirgált ki virágot a hó alól, aki nem érzi orrában a frissen locsolt föld illatát, nem hálás egy kis macskadorombolásért, annak ez valóban nem lehet érdekes.
Mennyi minden mást kellene csinálnom, lehetne például újra porszívózni, vagy éppen vizsgára készülni (hányadik is lesz már életemben?), de akár ablakot is pucolhatnék a januári napsütésben. De van jobb dolgom is. Olvasok, újra, újra. Aztán megnézem a régi családi képeket, virágokat locsolok gyorsan, mert ehhez támad kedvem. Közben a könyv végig ott van az asztal szélén nyitva, hogy bármikor elérhető, böngészhető legyen. A fotói kedvhozóak. A kertet, az udvart másként is lehetne látni nálunk is. Kihasználatlan, parlagon senyvedő helyeinket tavasszal áthangolom. Miért ne lehetne nálunk is fonott ágyásszél? A ribizlibokrokat kicsit nagyobb becsben is tarthatnám… És különben is, miért nincs nekünk hunyorunk? Ötlet ötletet szül. Gyorsan le is firkantom, mert a jó gondolat is gyorsan el tud tűnni. Ideje lenne szegény hortenziáimat is áttelepíteni egy jobb helyre, de a borostyán is szép lenne, no és a régóta halogatott előkert… A gyógynövény és fűszerkert elemei csak imitt-amott fedezhetők fel, tán meg kellene tervezni ezt is kicsit ésszerűbbre, praktikusabbra. Mennyi munka vár.
De előbb még olvasok, nézegetek picit. Figyelem a hétköznapi varázslatokat Petrik Adrien könyvének képein. 
Hideg szódánk még nincs.


 

2 megjegyzés:

  1. Már közel egy éve nem volt írás, ezt így különösen élvezem. Kedvet kaptam elolvasni a művet:)

    VálaszTörlés
  2. Igen, elég régen írtam, magam sem értem, miért...Talán most majd jobban figyelek erre. A könyvet feltétlenül ajánlom, kikapcsol, fellelkesít, előrébb visz valamiben. Ezt mindenki maga érzi majd meg vérmérséklettől, élethelyzettől, kortó stb. függően. Nekem fontos ez a könyv, ahogy az előző kettő is az volt. Van bennük valami furcsán ismerős...

    VálaszTörlés