2011. augusztus 17., szerda

Piaci túrám eredménye



Ma reggel hajnalban (fél tízkor) frissen, fiatalosan, lendületesen meglátogattam a piacot. Az ÚJ PIACOT! Nem jártam ott, mióta átalakították. (A régiben is nagyon régen jártam. Évekkel ezelőtt még...) Bevallom, kicsit el is tévedtem most bent. Keringtem, és csak húsos és pékes volt, sehol egy "igazi" árus. Tudjátok: bácsi, néni, kis asztalka, rajta minden, ami a kertből jöhet. Végre megtaláltam őket. Portyám nem volt eredménytelen. Bár csak gyöngyhagymáért és karfiolért mentem (felhasználásáról később), került a kosárkámba cseresznyepaprika , padlizsán (nálam még nem érik sajna), és a csúcs: galambica gomba. Még sosem ettem! Ebből bizony leves lesz holnap! 



Egy érdekes beszélgetésbe csöppentem bele, mikor a gyöngyhagymás bácsi asztalához értem.
- Ez mi? - kérdezte  a bácsit egy jól öltözött negyvenes férfi.
- Gyöngyhagyma -így a bácsi.
- Az így néz ki? Eddig csak üvegben láttam...
- Tipikus férfi! -karattyoltam közbe én. Majd azzal a lendülettel elnézést is kértem. Szerencsére a férfi elismerte, hogy igazam van.

No, ennyit röviden erről a kalandról. Az új piactól nem vagyok elájulva, a régi jobb volt, zsúfoltabb, kisebb, néha zajosabb , de épp az volt benne a jó. De azért valahogy mégis jól esett a piacozás. 
Pénteken újra megyek. Hátha lesz vargánya...





3 megjegyzés:

  1. Thank you for visiting me! Have a great day!
    Rene

    VálaszTörlés
  2. Marcsi..a galambicát NE levesnek csináld!Megmosni,kb 4 be vágni.és olyajban sütni,pici só,bors,fokhagyma..petrezselyemzöldje..kicsit összerotyog..Friss kenyérel...Igy nagyon finom..én egy picit a kalapjáról lehúzom azt a hártyát(amennyi lejön magától)
    2)veszed a kalapokat,pisi só,borsmlisztbe,tojásba..KIRÁNTODIsteni!!!!
    3)ha nagyon morzsolodik..akkor én az egészet kézzel összemorzsolom,só,bors,fokhagyma,pici liszt,tojás..és kicsi lepényeket kisütöd..Ez is Isteni!!!

    VálaszTörlés